BAROMUZ VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ORTAK BASIN AÇIKLAMASI
KAMUOYUNA
 
Değerli Basın Mensupları, Meslek Odalarımızın değerli temsilcileri ve üyeleri, değerli katılımcılar, 
Programımıza başlarken katılan kuruluşlar adına hepinizi saygıyla selamlıyoruz. 
Bugün toplanma sebebimiz Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıda kaybettiğimiz canların ve her gün terörle mücadelede kaybederek bayrağa sarılı gelen tüm şehitlerimizin hatırasına saygı ve isyanlarımızı dile getirmektir. Ayrıca son saldırıda kaybettiğimiz şehidimiz Hava Kıdemli Başçavuş Erkan TÜMER’in Banazlı olması acımızı daha yakından hissetmemize vesile olmuştur.  Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kederli ailelerine sabırlar diliyoruz. 
Devletimizin kalbi olan Başkentimizdeki bu patlama bütün toplumumuzun derinden yaraladığı gibi, yasa boğmuş, infiale sebep olmuştur. Bunun gibi terör olayları karşısında bir bütün olmak gereğini ifade ediyoruz. Unutulmamalıdır ki terörün dini, ırkı, mezhebi olmaz ve tercih sebebini haklı kılacak hiçbir neden gösterilemez. Aynı biçimde terörde ölenlerin kimliklerine de bakılamaz. Ölenlerin kimlikleri ve kim olduklarının hiçbir önemi yoktur. İnsan olmaları yeterlidir. 
Bu tür olayların olabileceği önceden tahmin edilebilmelidir. İlgili istihbarat birimlerin bu olayda büyük kusuru ve büyük ihmali olduğunu düşünüyoruz. Ölenleri elbette geri getiremeyeceğiz. Ancak tekrarını önlemek mümkündür. Bunun için başta istihbarat sorumluları olmak üzere diğer yetkililerin olayı derhal ve gerçekleri saklamadan, aydınlatıp kamuoyuna açıklamalarını bekliyoruz. Dahası ihmali ve sorumluluğu bulunanların derhal yargı önüne çıkarılmasını ve siyasi sorumluluklarında gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Tüm siyasi parti ve kuruluşları terörle mücadele konusunda tarafgir olmaksızın kenetlenmeye ve bir bütün olmaya davet ediyoruz. Terörün taraftarı olmak hukuk düzeninde meşrutiyetini kaybetmek demektir. Bu gerçeği de hatırlatıyor, dahası yüksek sesle haykırıyoruz. 
Bugün Türkiye’de dış istihbarat örgütlerinin kol gezdiği şeklinde endişelerimiz vardır. Bu sonuca varılmada izlenilen yolun yanlış olduğunu, “ Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesinden ayrılınmış olmasının büyük payı olduğu kanısındayız. Gidilen yol derhal gözden geçirilmeli ve Yurtta Barış Dünyada Barış çizgisine dönülmelidir. 
Biz toplum olarak kenetlenerek bir millet olduğumuzu kavrayıp, ortak acılar karşısında ortak tepkiler göstererek terörü yenebiliriz. Yol hukukun üstünlüğü ve demokrasi ilkelerine sarılmak yoludur. Ayrışma ve ayrıştırılmaya asla izin vermemeliyiz. 
Hepimiz üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız. İnsan yaşamına kasteden her türlü eyleme karşı isyandayız. 
Kamuoyuna saygıyla sunulur. 19.02.2016
 
 
UŞAK BAROSU 
MİMARLAR ODASI
ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI
HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI
ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI
VETERİNER HEKİMLER ODASI 
JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI 
DİŞ HEKİMLERİ ODASI
MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI
İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 
TABİP ODASI
ECZACI ODASI
KENT KONSEYİ
TÜM MAHALLE MUHTARLARI