KAMUOYUNA

Kütahya Simav İlçesinde görev yapmakta olan iki meslektaşımızın bürosuna aleyhine icra takibi yaptıkları Hasan Duman isimli kişi tarafından bürolarına 10.07.2013 tarihinde baltalı saldırı olmuştur. Saldırgan avukatların bürolarında bulunan bilgisayarlar ve diğer eşyaları balta ile parçalamıştır. Saldırı sırasında Avukatların bürolarında olmamış olmaları bir şans olarak hayatlarını kurtarmıştır.

Saldırgan aynı gün yakalanıp tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilmiş, Sulh Ceza Mahkemesince adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılmıştır. Bu duruma itiraz edilmiş, itirazen yurt dışına çıkış yasağı konulmuş ancak bu süreç işlerken saldırgan yurt dışına kaçmıştır.

Meslektaşlarımıza yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Öte yandan sebebi her ne olursa olsun aynı şiddet ve aynı biçimde bir saldırının yargıç ve ya savcıların makam odasına yapılması halinde de aynı kararın verilip verilmeyeceğini de merak ediyoruz.

Avukatlar yargının kurucu unsuru olduğu gibi görevleri itibariyle kamu görevi yaptıkları yasa metninde açıkça belirtilmektedir.

Görevinden dolayı bu tür saldırılara uğrayarak kaybettiğimiz meslektaşlarımız bilinmektedir. Söz konusu saldırıya uğrayan avukatların şans eseri bürolarında bulunmamaları daha vahim sonuçların çıkmasına engel olmuştur. Bizim için bu durum tek tesellimiz olmuştur.

Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizle bu tür saldırıların tekrarlanmaması temennisi ile menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırgan hakkında Uşak Barosu olarak adli soruşturmanın  yakın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

UŞAK BAROSU YÖNETİM KURULU ADINA
        AV. BAKİ KANTAR