BARO BAŞKANIMIZ AVUKAT GÜRCAN SAĞCAN'IN 15 ŞUBAT 2018 TARİHLİ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 15.02.2018| Okunma Sayısı: 5897

UŞAK BAROSU BAŞKANI AV.GÜRCAN SAĞCAN'IN 15.02.2017 TARİHLİ BASIN AÇIKLAMASIDIR

-------------------------------------------------------------------------------------------------

   Öncelikle Afrinde şehit düşen askerlerimize Allahtan rahmet diliyorum.Ailelerine ve Türk Milletine sabır diliyorum.Milletimizin başı sağolsun,yaralı askerlerimize Allahtan şifa diliyorum.Uşak Barosunu mensublarının kalbi Ordumuzladır.Afrinde savaşan askerimizledir.Devletimizden ve Ordumuzdan isteğimiz Türkiye içersinde ve sınırlarında 1 tek terörist kalmayıncaya dek mücadelerine devam etmeleridir.Türk Milleti olarak,Türk milletinin avukatları olarak sonuna kadar ordumuzun ve devletimizin yanındayız.

   Türkiye Barolar Birliğinin adındaki TÜRKİYE ibaresinin kaldırılacağını, TBB nin ve Baroların ortadan kaldırılması için çalışma başlatıldığını öğrenmiş bulunuyoruz.

   TBB, Dünyanın medeni ve demokrasiye inanmış ve demokrasiyi içselleştirmiş ülkeleri Fransız Barolar Birliği-İtalyan Barolar Birliği -Amerikan Barolar Birliği gibi Ülkesinin adını taşımaktadır.

   Türkiye Barolar Birliği, Türkiye avukatlarını ırk,renk,cins,siyasi düşünce ve etnik bir ayrım gözetmeksizin birleştiren kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur.

   Birlik ismini 19.03.1969 tarihinde kabul edilen 1136 sayılı AVUKATLIK KANUNU ile almıştır. Kanunun 109.maddesinde "Türkiye barolar birliği, bütün baroların katılmasıyla oluşan bir kuruluştur.". Diye düzenlenmiştir. Avukatlık Kanununun 110.maddesinde 18 madde halinde birliğin görevleri düzenlenmiştir. Birlik baro mensuplarının genel menfaatlerini, mesleğin ahlak düzen ve geleneklerini korumak, meslek kurallarını tespit etmek gibi mesleki görevleri dışında Hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak ve korumak, bu kavramlara işlerlik kazandırmak birliğin görevi olarak kanunla belirlenmiştir.

   Türkiye Cumhuriyeti Cumhur başkanlığı kurumu ne kadar milli ise Türkiye barolar Birliği de o kadar millidir. Türk avukatlarının ortak iradesini temsil eden TBB bugüne kadar aldanmamıştır. aldatmamıştır. Dün Türk ordusuna kumpas kurulduğunda Türk Ordusunun yanında olduğumuz gibi, bu gün de kalbimiz Afrin'de Mehmetçikle atmaktadır. Her zaman Türkiye’nin milli çıkarlarını, hukuk devletini ve insan haklarını savunduk. Bundan sonrada savunmaya devam edeceğiz. TBB Türkiye'de İnsan hak ve özgürlüklerinin gelişmesinde, Türkiyenin bir Hukuk Devleti yolunda ilerlemesinde ekmek ve su kadar gereklidir. Avukatların birliğini-barolarını kapatırsanız ,Türkiye'de Yargı bağımsızdır, Türkiye Hukuk devletidir diye dünyanın hiç bir ülkesine anlatamazsınız, kabul ettiremezsiniz. HSK yı iktidara bağlayarak, avukatları adalet bakanlığına bağlayarak Yargı bağımsızlığını çökertirsiniz. Türkiye’yi karanlığa götürürsünüz.

   TBB 110.000 avukata ,eş ve çocuklarına ,20.000 stajyer avukata, devlet bütçesinden 1 kuruş katkı almadan ve bir örneği dahi Dünyanın hiç bir ülkesinde bulunmayan mükemmel bir sağlık güvencesi hizmeti sunmaktadır.20.000 stajyer avukata staj kredisi vermektedir: geçici İş göremezlik yardımı yapmaktadır. Asgari ücretin altında geliri olan 70 yaşın üzerindeki meslektaşlarımıza munzam aylık yardımı yapmaktadır. Avukatların öksüz ve yetim çocuklarına Üniversite öğrenimini bitirinceye kadar düzenli eğitim yardımı yapmaktadır. Türkiye Barolar Birliği bir çok ilde olduğu gibi ilimizde de 800.000-TL değerindeki hizmet binasını baromuz avukatlarının hizmetine sunmuştur. TBB avukatlara ve stajyerlere karşılıksız meslek içi eğitim hizmeti sunmaktadır, ücretsiz içtihat proğramı hizmeti vermektedir.

   TBB biz avukatlar için bir ana bir babadır. Türkiye barolar birliğinin ve baroların yok edilmesi demek avukatlık mesleğinin anasız ve babasız kalması demektir. Her geçen gün inanılmaz ve ekonomik büyümenin kat be kat üzerinde sayılarda artan meslektaşlarımız Türkiye Barolar Birliğini’nin yok edilmesiyle darmadağın,perişan ve sahipsiz hale düşürüleceklerdir.

   TBB kurumu Türkiyenin en demokratik kurumudur. Siyasi partilerin hiç birisinde olmayan demokrasi TBB de ve Barolarda vardır. Baro yönetimleri ve TBB yönetimi seçimle gelir ve seçimle gider. Mesleğinde 10 yılını doldurmuş olan her meslektaşımız baro başkanı adayı olabilir. Baro birlik delegesi olarak seçilmiş olan her arkadaşımız. TBB başkanlığına aday olabilir. Baro seçimlerinde ,birliğin barolar üzerinde zerre kadar müdahalesi olmamıştır. Olmasınında imkanı yoktur. Barolarda demokrasinin olmadığını söyleyen aynaya baktığında demokrasinin olmadığı yeri görür.Türkiye barolar Birliği lider sultasının ve delege ağalığının olmadığı tek kurumdur. Barolar ve Türkiye barolar Birliği DEMOKRASİNİN BEŞİĞİDİR. Eğer Türkiye'de demokrasiyi yerleştirmek istiyorsanız Barolar Birliğini ve baroların seçim sistemini örnek olarak almanız gereklidir.

   TBB ortadan kaldırılırsa siyasi düşünceye, cemaatlere, mezheplere ,etnisiteye dayalı ,bölücü ve gerici barocuklar ortaya çıkar. Bu plan PKK'nın ve Fetulahçı terör örgütünün daha önce hazırlamış olduğu bir plandır.

   Türkiyenin bir hukuk devleti olması , Türkiye de yargının bağımsız olması için mücadele eden ve gözünü hiç bir zaman budaktan sakınmayan, her zaman Türkiye’nin milli çıkarları için mücadele eden TBB nin bu mücadelesinden rahatsız olanlar ,ülkede tek ses isteyenler Türkiye Barolar Birliğini kapatarak kendi partilerine bağlı, arka bahçesi olan barocuk kurabilir. Fakat aynı zamanda PKK,FETÖ ve İŞİD terör örgütlerinin de barocuklar kurmasının yolunu da açarsınız. Küçük, günlük siyasi çıkarlar için Türkiye barolar Birliğini kapatmak devlet adamlığı değildir. Yarın beni aldattılar diyerek bunu Türk milletine anlatamazsınız. Orduya kurulan kumpaslarda, barış süreci diyerek terör örgütüyle masaya oturduğunuzda uyardığımız gibi Şimdiden UYARIYORUZ.

   Bizler Türk Milletinin avukatları olarak ne Türkiye’nin, ne de meslektaşlarımızın anlatılan durumlara düşmemesi -düşürülmemesi için mücadele edeceğiz. Daha düne kadar, Türk Milliyetçiliğini ayaklarımızın altına aldık diye nutuk atanlar, Valiliklerin ve kamu kurumlarının isimlerindeki T.C ibarelerini kaldıranlar, içersin de Türk kelimesi geçtiği için Türk çocuklarına Andımızı yasaklayanlar, Türkiye Barolar Birliğinden Türkiye adını silemeyeceklerdir. TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TÜRKİYEDİR. Türkiye adı Türkiye Barolar Birliğine Türk anasının ak sütü gibi helaldir.

   Kamuoyunun dikkatine saygıyla duyuruyoruz.

                                                                               UŞAK BAROSU adına UŞAK BAROSU BAŞKANI

                                                                                                    AV. GÜRCAN SAĞCAN

29.03.2024
AV. EMİN COŞKUN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.