Tarih: 7.08.2015| Okunma Sayısı: 2492

KAMUOYUNA

Son bir iki gündür , Uşak ve Ülke gündemini meşgul eden, Çivril sınırları içerisinde meydana gelen ancak Uşak Belediyesinin itham edildiği bir köpek katliamını üzülerek izliyoruz.

Bizler hayvan severler olarak hiçbir canlıyı birbirinden ayırt etmiyoruz, insan da hayvan da aynı yaşam hakkına ve özgürlüğüne sahiptir. Bugün dünyada bir çok ülkenin hayvanlara ayrı bir statü tanıdığını, bir çok ülkenin yunus parkları, sirk ve mezbahaların kapatılmasına dair karar aldığını sevinçle takip ediyoruz.

Ancak ülkemizde bunun aksine hayvanların yaşam haklarının sıkça ihlal edildiğine üzülerek tanık olmaktayız.

Biz hayvan severler olarak bu noktada yargı dışında bir çare bulamıyoruz. Yasanın yüklediği görevi yerine getirmeyen kurumları ve çalışanlarını bugün yaptığımız gibi Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etmek dışında başvurabileceğimiz bir yolumuz yok. Yapılan şikayetler ile yargı denetim mekanizmaları harekete geçirilerek bu işte sorumlu olanların tespiti ile gerekli yaptırımların uygulanması gerekir.

Yasanın yükümlediği hayvanları koruma ve gözetme görevini ağzı dili olmayan, kimsesiz ve sahipsiz sokak hayvanlarına KARŞI DAHİ YERİNE GETİRMEYEN; AKSİNE BU HAYVANLARI ÖLÜME TERKEDEN FAİLLERİ KINIYORUZ.

UŞAK BAROSU OLARAK, her türlü haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı gerekli tepkiyi her zaman göstermiş bir kurum olarak , BİR ÇOK KÖPEĞİN ÖLÜMÜYLE SONUÇLANAN BU OLAYLA İLGİLİ YAPILAN SUÇ DUYURULARININ  da sorumlular cezalarını çekene dek peşinde olacağımızı Sayın Hayvan severlere ve  Basın mensupları  ile TÜM KAMU OYUNA DUYURURUZ.

UŞAK BAROSU BAŞKAN YRD
                                                                                                                                                                                      Av. Hidayet CAMBAZ