KAMUOYUNA
Tarih: 1.04.2015| Okunma Sayısı: 2281

KAMUOYUNA

İstanbul Çağlayan Adliyesinde silahlı iki terörist tarafından makamında rehin alınarak saatlerce rehin tutulduktan sonra şehit edilen Savcı Mehmet Selim KİRAZ’ın ölümünü üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Her şeyden önce insan hayatının en büyük değer olduğu gerçeği göz önüne alındığında olay karşısında sessiz kalmak insanlık ayıbıdır.

Savcı Mehmet Selim KİRAZ’ın bir hukukçu olması ve görevinden dolayı hedef alınması ayrıca hepimizi terör karşısında tekrar düşünmeye yönlendirmelidir.

Terörün her türlüsü insanlık suçudur. Lanetlenmesi gereken bir suçtur. Bu lanetli ellerle, el sıkışılmamalıdır. Teröre taviz verilmemelidir. Çünkü her türlü taviz terörü cesaretlendirmekte hatta yeni teröristler üretmektedir.

Bu olayda daha soruşturma bir aşama dahi kat etmeden silahların Avukat cüppesi giyilerek Adliyeye sokulduğu şeklindeki açıklamalar bizleri üzdüğü gibi bir takım endişelere de sevk etmektedir.

Bu olay bahane edilerek Avukat Haklarına müdahale edilip kısıtlama getirilmesi son derece hatalı olup, teröre taviz verme sonucuna ulaştırır. Bilindiği gibi Avukatlar yargının kurucu unsuru olup, hakimler ve savcılar gibi yargının içinde yer almaktadır. Nitekim bu saldırıyı tüm avukatlar kendilerine yapılmış gibi kabul edip, tüm Barolar gece yarısından itibaren tepkilerini ortaya koymuşlardır. Daha teröristler şehit savcımızın odasında iken kapı önünde güvenlik güçleri ile beraber İstanbul Barosu Başkanı Av. Ümit KOCASAKAL ve önceki Baro Başkanlarımızdan Av. Turgut KAZAN orada bulunmuşlardır. Ayrıca Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Av. Prof. Metin FEYZİOĞLU olay yerine süratle intikal etmiştir. Avukatların bu hassasiyeti gözetilmeden kamuoyunda avukatların teröristlere yardımcı olduğu intibasını uyandıracak mesnetsiz açıklamalar yapılmasını da kınıyoruz.

Çağlayan Adliyesinin genişliği ve fiziki şartları dikkate alındığında silahların içeri sokulmasının birçok ihtimali olduğu düşünülerek, gerçeğin ortaya çıktıktan sonra açıklama yapılması beklentimizdir.

Bu olaydan dolayı duyduğumuz üzüntüyü kamuoyu ile paylaşır. Hukuk Şehidine Allah’tan rahmet, başta yakınları olmak üzere tüm hukuk dünyasına başsağlığı diliyoruz.

Uşak Barosu Yönetim Kurulu Adına
                     Av. Baki KANTAR