BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 10.06.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 2560

KAMUOYUNA
 

  
   Diyarbakır’da bayrağımızın indirilmesini sindirmek, kabullenmek mümkün olmadığı gibi suskun kalmak ta mümkün değildir.

   Bu bayrak bir milletin şerefidir. Şerefi olmayanlar bunu bilemez.

   Bayrağın askeri alanda askerlerin gözü önünde indirilmesi ayrıca düşünülmesi gereken bir durumdur.  Ne idüğü bilinmeyen bir süreç lafıdır gitmektedir. Şayet asker her ne olursa olsun ateş edilmemesi konusunda şartlandırılmış ise bu emirleri veren askeri ve sivil yetki sahiplerinden bunun hesabı yüce divanda sorulmalıdır. Böyle bir şartlandırma ve emir yok ise ihmal olarak değerlendirilmeyip, ihanet tespit edilip, teşhir edilerek yargı önüne çıkarılmalıdır.

   Bu olay, devlete olan isyanın son noktasıdır. Olayı “ bir çocuk astı” ve ya “süreci sabote etmek için yapıldı” gibi laflarla sulandırmaya ve hafife almaya kimsenin hakkı yoktur. Olay vatan toprakları içerisinde olmuştur. Sınır ötesinde olsa dahi tahammül edilemeyecek vahamettedir.  Kaldı ki sınırlarımız içinde ise ve tek başına bir kişi değil gruplar halinde ise bu bir isyandır. İsyanlar karşısında devletlerin isyanı bastırmak için yapması gereken neyse ivedilikle yapılmalıdır. Bu işin hiçbir mazereti olamaz, olmamalıdır.

   “Ya devlet başa ya kuzgun leşe” atasözü boşuna söylenmemiştir. Artık o bölgede de girilen yanlış yoldan dönülüp devlet başa geçmek zorundadır. Aksi halde toplum infial halinde süratle iç savaşa doğru sürüklenmektedir. Biz baro olarak tarihi sorumluluğumuz gereği ve avukatlık yasasının bize yüklediği görev gereği uyarılarımızı yapıyoruz. Yetkililer gerekli tedbirleri alıp, isyanı bastırmazlarsa millete ve tarihe karşı hesap veremeyecek duruma düşeceklerdir.

   Bayrağımızın şanının, şerefinin ve hak ettiği itibarının yeniden tesis edilmesi ümidiyle kamuoyuna saygıyla duyururuz.

      UŞAK BAROSU YÖNETİM KURULU ADINA
        BARO BAŞKANI
        Av. BAKİ KANTAR

29.03.2024
AV. EMİN COŞKUN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.