KAMUOYUNA
Tarih: 13.05.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 2483

BASINA ve KAMUOYUNA


 Manisa İli Soma İlçesinde meydana gelen elim kaza hepimizin yüreğini dağladığı gibi tüm Uşak Barosu mensuplarını da derinden üzüntüye boğmuştur.

 Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ölenlerin yakınlarına ve bütün milletimize sabırlar diliyoruz. 

 Bu tür elim vakalar tüm toplumun ortak acılarıdır. Böyle günlerde sen, ben ayrımı yapılmaksızın topyekun kenetlenmek gerekir.

 Acılar bizi bir araya getirirken, bu kendimizin ve ilgililerin sorumluluklarını ve eksikliklerini, hatalarını düşünmemize ve sorgulamamıza engel olmamalıdır.

 Böylesi canların kaybedildiği kazalarda olayın göstermelik sorumlular bulunarak ve beylik sözlerle zamana yayılarak geçiştirilmesi kimseye fayda sağlamaz. Yeni kazaların olmasını önleyecek tedbirler alınmasını ve sorumluluk bilincinin oluşmasını da geciktirecektir.

 Böylesi vahim olaylar karşısında toplum bilincinin oluştuğu ülkelerde, ne yapılıyorsa ülkemizde de yapılmalıdır. Soruşturmanın selameti ve sorumluluk bilincinin başlatılması için tüm sorumluların gerekirse ilgili bakanın dahi görevlerinden ayrılmaları kamu vicdanını rahatlatacaktır. Sorumluluk, hukuki ve siyasi sorumluluk olarak algılanmalıdır ve gereği yapılmalıdır.

 Biz Uşak Barosu olarak, bu konularda daima duyarlı davranıp, takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.

 Cenabı Allah’tan milletimize tekrar böylesi acılar yaşatmamasını diler, kamuoyuna saygıyla sunarız. 14.5.2014

 
 
         Av. Baki KANTAR
         Uşak Baro Başkanı 

   

20.04.2024
AV. EMİN COŞKUN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.