BAROMUZ VE DİĞER SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ ' ULUSAL EGEMENLİK ' YÜRÜYÜŞÜ 23 NİSAN 2013 GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Tarih: 23.04.2013 23:00:00| Okunma Sayısı: 3121

Uşak'ta siyasi parti, dernekler, sendikalr ve odaların ortaklığında Ulusal Egemenlik çin bir yürüyüş gerçekleşti. Belediye önünde toplanan 26 sivil toplum kuruluşu ellerindeki Türk bayraklarıyla Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

Etkinliğe Uşak Barosu, MHP Uşak Teşkilatı, Atatürkçü Düşünce derneği Uşak Şubesi, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği, Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Türk Kamu-Sen, Kimya Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Alevi Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Türk Ocakları uşak Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eczacılar Odası, Veteriner Hekimler Odası, TEMA Vakfı, Eğitim-İş Sendikası, Türk eğitim-Sen, Türk Sağlık-Sen, Türk Yerel-Sen, Türk tarım Orman-Sen, Türk Enerji-Sen, Türk Diyanet-Sen, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı, Asılsız Ermeni İddiaları İle Mücadele Derneği, Zirve, Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği ve Türk Emekliler Derneği üyeleri katıldı.

Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 26 sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa hazırladığı bildiriyi Uşak Barosu Başkanı Baki Kantar okudu.

26 Sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa hazırladığı bildiri şu şekilde:

1. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür.
2. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dili Türkçe, milleti Türk Milleti ve bayrağı Türk Bayrağı'dır. Bu koşullar hiç bir şekilde anayasamızdan çıkarılamaz ve değiştirilemez. Değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Aksi davrananlar anayasal suç işlemiş olur ve bir gün millet önünde hesap verir.
3. Anayasamızdaki Türk kimliği ırkçılığı esas almayan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesi temsil etmektedir.
4. Türklük kavramı; vatandaşlarımızı ırklara ve mezheplere ayrıştırmaz, vatandaşlarımıza mensubiyet duygusu kazandırır. Türklük, birlikteliğin ve gücün, beraber yaşamanın ve bölünmez bütünlüğün iradesini temsil eder.
5.Türk Milleti'ni etnik gruplara bölmeye çalışanlara bir kez daha bildiririz; "bu topraklarda yaşayan herkes Türk Milletidir!"
6. 93 yıl önce bugün, ecdadımız milli iradeyi temsil eden TBMM'yi açmıştır. Şimdi UşaK'taki sivil toplum kuruluşları da bu ortak fikirlerini tüm dünyaya haykırmaktadır.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

20.04.2024
AV. EMİN COŞKUN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.