BAROMUZUN GARA'DA 13 TÜRK VATANDAŞIMIZIN ŞEHİT EDİLMESİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 16.02.2021| Okunma Sayısı: 5463

Kıymetli basın mensupları hoşgeldiniz.

Bugün acımızın çok yoğun olduğu bir gündeyiz. Bazen kelimelerin kifayetsiz kaldığı zamanlar vardır. Bugün de öyle bir gün. İçinde sivil ve askerlerimizin olduğu 13 vatan evladı hain terör örgütü tarafından hunharca katledilmiştir. PKK’lı teröristler tarafından haince katledilen 13 vatandaşımızın şehit olduğu terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Ordumuz daha önce Fırat’ın doğusunda Barış Pınarı Harekatı’nı gerçekleştirirken Uşak Barosu yapmış olduğu açıklamasında Türk Silahlı Kuvvetlerine tam destek vermiştir. Bazı çevreler bu operasyonu savaş olarak nitelendirmiş ve “Savaşı durdurun” şeklinde talihsiz açıklamalar yapmışlardır. Oysa o gün ordumuz anavatanımızın güvenliğini sağlamak için terörle mücadele etmek amacıyla meşru bir savunma operasyonu gerçekleştirmiştir. Biz o gün de kahraman Mehmetçiğin yanındaydık, bugün de aynı şekilde kahraman Mehmetçiğimizin yanındayız. “Savaşı durdurun” safsataları yapanlarla Uşak Barosu asla bir arada olmayacaktır. Bu böyle bilinmelidir.

Devletimiz bölünmez bir bütündür. Devletimizin bölünmez bütünlüğüne kast edenler büyük bir yanılgı içindedir. Ne yaparlarsa yapsınlar bu ülkeyi bölemeyecekler ve emellerine asla ulaşamayacaklardır.

Bu vesile ile PKK’lı teröristler tarafından hunharca katledilen şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyor, bu terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. 16.02.2021

                                                                                                 Av. Emin COŞKUN

                                                                                                Uşak Barosu Başkanı

29.03.2024
AV. EMİN COŞKUN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.