EkimKasımAralık
Tarih: 23.11.2011 22:00:00 | Okunma Sayısı: 1115 | | |

KAMUOYUNA

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK, sömürgeci ve işgalcilere karşı verilen Kurtuluş Savaşımızın tek başına yeterli olmayacağı bilinci ile, Cumhuriyet kurulmadan, hatta Sakarya Savaşı’nın başlamasından bir ay önce, Kurtuluş Savaşımızın en sıcak günlerinde, Maarif Kongresini toplamış, öğretmenlere “Gelecekteki kurtuluşumuzun saygıdeğer öncüleri” olarak hitap etmiştir, savaş sonrası eğitimde benimsenecek felsefenin yol haritasını açıklamıştır. İlk kez kadın ve erkek öğretmenleri aynı salonda bir araya getirmiştir. Bu tarihi olay bile onun öğretmenlere verdiği önemi gösterir. Savaş sonrası yaşanan yığınlarca sorunda önceliği hep eğitime vermiştir.

24 Kasım Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün Millet Mekteplerinde Başöğretmenliği kabul ettiği gündür. Atatürk yazı tahtası başında ulusuna çağdaş uygarlığın yolunu göstermektedir.

Mustafa Kemal’ in 25 Ağustos 1924’ te, Muallimler Birliği Kongresinde söylediği “Öğretmenler hiçbir zaman hatırınızdan çıkmasın ki Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır.” Bu sözler Cumhuriyetin öğretmenlere verdiği misyonu açıklamaktadır.

Cumhuriyetimize yönelik olumsuz gelişmelerin artarak yaşandığı ve  yine sömürgenin yaşandığı günümüzde  Millet Mektepleri uygulamasının ve Cumhuriyetin öğretmelere verdiği misyonun güncelliğini aynen korumaya devam ettiği düşüncesindeyiz.

Cumhuriyetin Öğretmenlere yüklediği misyon içeriğinde Öğretmenler Gününün kutlanması istemiyle, görevi başında olan öğretmenlerimizin, uzun yıllar hizmet sunup emekli olan öğretmenlerimizin ve eğitim fakültelerini bitirip de atama bekleyen öğretmenlerimizin  öğretmenler gününü kutlarız.

Saygıyla Kamuoyuna sunarız.
                                                                                                        Uşak Barosu Başkanı