AralıkOcakŞubat
BAŞKANIMIZDAN BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 29.12.2008 23:00:00 | Okunma Sayısı: 861 | | |

BASINA ve KAMUOYUNA

Anayasa Mahkemesi Baskani Sayin Hasim KILIÇ yaptigi açiklamasinda, kapatilan belediyeler ile ilgili karar alan Danistay’i, “Anayasayi ihlal etmekle” suçlamaya kadar götürmüstür.

Yüksek mahkemelerin görev ve yetkileri Anayasa’da ve yasalarda açik bir sekilde bellidir.

Idari Yargida dava açma süresini degerlendirmek, Anayasa Mahkemesinin degil, Idari Yarginin görevidir.

Daha önce Anayasa Mahkemesi Baskanvekillinin polis tarafindan izlenmesi olayindan sonra hiçbir açiklama yapma geregi duymayan, Anayasa Mahkemesi Baskani Sayin Hasim KILIÇ’in, Basbakan Sayin Recep Tayyip ERDOGAN’in açiklamasinin hemen arkasindan diger yüksek mahkeme olan Danistay’in kararini elestirmesine yönelik kamuoyuna yansiyan açiklamasi, yasal çerçeveleri ve hukuki nezaketi asan açiklamalardir.

Anayasa Mahkemesi Baskani Sayin Hasim KILIÇ’ in bu açiklamasi, Anayasa Mahkemesinin sayginligini zedelemekte, kurumlarin arasinda çeliskilere neden olmakta ve bu kurumlari yipratmaktadir.

Saygiyla Kamuoyuna sunariz.

Usak Barosu Baskani